Socab irodai átszerelhető válaszfalrendszer

Átszerelhető válaszfalak: a jövő belsőépítészeti megoldásai

Egyre gyakrabban hallani szakmai körökben, hogy az állandóan változó alaprajzot igénylő irodák belső kialakításánál hosszútávon a legelegánsabb, optimális térelválasztási megoldás az álmennyezetig épülő, többször átszerelhető mobil válaszfal.

fotók: EATON Business Service Center Budapest
Az Év Irodája verseny döntőse 2017-ben, nagyvállalati kategóriában

Szinte hihetetlen, de átszerelhető tömör vagy üvegezett mobil válaszfalakkal – az igényelt magas szintű esztétikai és hanggátlási követelmények biztosítása mellett – az iroda tisztán, gyorsan, akár egy nap alatt is kivitelezhető! A beköltözés utáni tömör térelválasztó vagy irodai üvegfal beépítése sem jelenthet akadályt vagy zavart a napi munkában, hisz az erre szakosodott vállalkozások (pl. LICENCIA) éjszaka vagy hétvégén is elvégzik a beépítést, így az irodában dolgozók reggel már csak a végeredményt láthatják.

Az elkészült átszerelhető, mobil falrendszer később …

az álmennyezet megbontása nélkül, roncsolás-, por-, sérülésmentesen, építési törmelék nélkül pillanatok alatt szétszerelhető
• a megváltozott alaprajzi igényeknek megfelelően újra beépíthető, akár bővíthető, méretei alakíthatók
• költözés esetén akár más épületben is teljes értékűen felhasználható, természetesen az összes bontott szerkezet újra felhasználásával

Fentiek alapján már érthető: az átszerelhető válaszfal nyújtja az irodában a legrugalmasabb és leggyorsabb tér ki- és átalakítást.

A LICENCIA Mérnöki Kft. több mint 25 éve foglalkozik a SOCAB átszerelhető mobil válaszfalak kizárólagos hazai forgalmazásával, szakszerű beépítésével, több száz elégedett ügyféllel. Volt köztük olyan, akit az elmúlt években többször költöztettünk irodaházról irodaházra, átszerelve a 15 éve tőlünk vásárolt tömör- és üvegfalakat, ajtókat. Volt, ahol mások voltak a beépítési méretek, de számunkra az irodai térelválasztók ismételt átszabása (alu vázszerkezet, tömör- és üveg panelek, reluxák …) nem jelentenek problémát. A legkomfortosabb munkahelyi közérzetet biztosító átszerelhető válaszfalakkal nyugodtan elmondhatjuk: miénk a térkialakítás mindenkori rugalmassága és szabadsága is.

A szerelt válaszfal mosható alumínium vázszerkezete, tömör és üvegfalfelületei folyamatosan egy „új fal” benyomását keltik, a mobil válaszfalaknál a festés, tapétázás hosszútávon is ismeretlen fogalom!

A legkiérleltebb átszerelhető falrendszerek képviselői ma már elhagyják az előzetes helyszíni felmérést, hisz a kivitelezés helyén méretre vágott alumínium profilcsaláddal dolgoznak, kizárva ezzel minden pontatlanságot, ugyanakkor biztosítják Megrendelőiknek a változtatás lehetőségét a beépítés utolsó pillanatáig! Az előbb felsoroltak napi megvalósítása és ügyfeleinek maradéktalan elégedettsége emelte a LICENCIA Mérnöki Kft-t a mobil válaszfalrendszerek egyik legismertebb hazai képviselőjévé és szakkivitelezőjévé. A termék hatékonyabb megismertetése érdekében a LICENCIA Mérnöki Kft. megépítette saját tulajdonú átszerelhető válaszfalrendszerrel kialakított mintairodáját is.

Nyíló- és tolóajtók

Az üvegfalrendszerek szerves részét képezik a különféle ajtók. Ezeknek mind formai kialakításukat, mind funkciójukat tekintve tökéletesen illeszkedniük kell a térbe, mert még egy egyébként jól tervezett irodát is tönkretehet egy rossz, nem oda illő ajtó. Ha tőlünk rendel (át)szerelhető válaszfalat, ez nem fordulhat elő Önnel, mivel külön figyelmet fordítunk arra, hogy ajtóválasztékunk minden igényt kielégítő legyen.

Alapvető ajtótípusok

Választhat …

 • egy- vagy kétszárnyú,
 • nyíló vagy toló,
 • üvegezett vagy tömör felületű ajtók közül

Az üvegajtók kialakításának is két alapvető típusa van: az alumínium szárnykeretes és a keret nélküli kivitel. Ha pedig tömör felületű ajtóra van szüksége, óriási szín- és felületválasztékunkban garantáltan megtalálja a helyiségbe leginkább illőt.

Igényelhető extrák

 • Az ajtó és a mennyezet közötti betét is lehet üvegezett (felülvilágító), illetve tömör. Minden ajtó kétféle kialakítással kérhető: a betét és ajtólap között vízszintes alumínium osztással, vagy anélkül.
 • Nyitási módok: hagyományos- és gombkilincs, rúdfogantyú, vagy akár elektromos ajtónyitó (kártyás beléptetőrendszer)
 • Ajtóbehúzó
 • Egyedi méretű ajtók
 • Villanykapcsoló profil az ajtó mellé, hogy ne kelljen sötétben tapogatóznia
 • Szellőzőrács az ajtó fölé
 • Kétféle tokprofil közül választhat: íves vagy szögletes
 • 2021-től bármely nyíló ajtótípusunk (üveg-, alu-keretes üveg, tömör) rendelhető öntisztító, önfertőtlenítő kilincsrendszerrel, melynek vírusölő és baktériumpusztító tulajdonsága a kialakult világjárvány következtében kiemelten javasolt. Az önfertőtlenítő kilincs bármely gyártó ajtólapjára akár utólag is felszerelhető, a termék értékesítését önállóan is vállaljuk – kérje ajánlatunkat!

 

 

kérjen tőlünk árajánlatot
SOCAB irodai válaszfalrendszerre
ajánlatot kérek

Katalógus letöltése

Irodai üvegfalak

Üvegfalak egyrétegű, kétrétegű és osztás nélküli kivitelben

Életünk legnagyobb részét az irodában töltjük. A korszerű irodák megtervezésénél ma már alapkövetelmény a terek gyorsan variálható, a szervezeti változásokat követni tudó, optimális tagolása, a megfelelő hő-, akusztikai- és fényviszonyok átgondolt kialakítása.

Üvegfalak beépítésével a terek hangszigetelt módon leválaszthatók, ugyanakkor biztosítják a munkatársak közötti vizuális kapcsolattartást, ösztönzően hatnak a munkafolyamatokra. A tagolt, de mégis átlátható iroda bizonyítottan növeli a munka hatékonyságát, fokozza a csapatszellemet.

A LICENCIA Mérnöki Kft. által forgalmazott SOCAB irodai térelválasztó család egy minden részletében gondosan megtervezett, elegáns, rendkívül rugalmas átszerelhető falrendszer, számtalan opciós lehetőséggel.

SOCAB irodai válaszfalrendszer – opciós lehetőségek

A SOCAB rendszer lehetővé teszi néhány speciális irodai igény esztétikus megjelenítését is:

 • a falakra konzolos polcok elhelyezését
 • panelek közötti függőleges takaróelembe különböző színű díszcsík beépítését
 • üvegpanelekre roncsolásmentesen képek fel- és leakasztását
 • egyedi falburkolatok lehetősége

A SOCAB irodai átépíthető szerelt falak legfontosabb jellemzői

 • falvastagság:  77 mm
 • alumínium vázszerkezet: RAL színskála szerint szinterezett vagy eloxált alumínium (cégszínek megjelenítési lehetősége az alumínium vázszerkezetben)
 • modul szélességek: tömör panel 1 250 mm-ig, üvegezett panel tetszőleges
 • magasság: maximum 4 000 mm
 • hanggátlás: 40 dB (tömör gipszkarton fal esetén, üvegfal esetén üvegspecifikus)
 • beépítés: kész kő-, szőnyeg- vagy linóleum padló és (ál)mennyezet közé. (paravánfalak esetében választandó, egyedi magassággal)
 • nem előregyártott rendszer – minden profilt a helyszínen szabunk – az alaprajzi igények a beépítés pillanatáig változtathatók
 • íves kialakítás lehetősége
 • gyors kivitelezhetőség – kész irodatér akár egy nap alatt (nincs glettelés, tapétázás, festés, száradás, szőnyeglábazat készítés)
 • roncsolásmentesen (por nélkül) bontható és az új igényeknek megfelelően akár egy másik irodaépületben is beépíthető (háromszori beépítés és bontás már gazdaságosabbá teszi a gipszkarton válaszfalaknál) Az átszerelés során minden elem újra felhasználható!
 • csereszabatos modulok (ajtó és tömör- vagy üveg elem helye változtatható) – nagyfokú variálhatóság a panelek kialakításában, gyors funkcióváltások
 • a falrendszer felülete lehet tömör, egy rétegben üvegezett, két rétegben üvegezett (opcióként az üvegtáblák között reluxával) A reluxa felső sínje az alu vázszerkezetben rejtett (nem látható), a lamellák elforgatása színterezett alu tekerőgombbal vagy automatikusan, távirányítóval történik
 • okosfóliával is rendelhető
 • tömör felületek széles választéka (papírmentes vinyl tapétaborítás, különböző laminált felületek…), tömör parapetre épített üvegezett modulok lehetősége
 • 90°-os falcsatlakozás esetén speciális alu profil, egyéb szögben történő falcsatlakozás esetén rendszerszabatos köroszlop
 • LICENCIA specialitás: irodaterek kialakítása 18 – 06 óra közötti munkavégzéssel, akár 1 éjszaka időtartamban!
Irodai üvegfalak
referenciák
IFUA Horváth&Partners
Eaton Budapest
Fundamenta
WAGO
Anker Business Center
Magyar Nemzeti Bank
Bio Science
Penny Market
kérjen tőlünk árajánlatot
irodai üvegfalra
ajánlatot kérek

Csarnokirodák válaszfalai, tömör irodai válaszfalak

A SOCAB átszerelhető válaszfalrendszer a gipszkarton falak helyett kínál egy jóval rugalmasabb, igényesebb, hosszú távú mobil térelválasztó megoldást. Már meglévő és új építésű irodába, raktárba vagy gyártócsarnokba is egyaránt könnyedén beépíthető, az alaprajzi igények esetleges változása esetén a falak gyorsan és roncsolásmentesen átalakíthatók, átszerelhetők.

Csarnokiroda (más néven belső ház, csarnok beépítés) kialakítása

Ahhoz, hogy termelőtevékenységet végző vállalkozóként megőrizhesse versenyképességét, egyre hatékonyabb gyártási és logisztikai rendszerekre van szüksége. Ezt a célt szolgálják az úgynevezett csarnokirodák is, melyek közvetlenebb kapcsolatot teremtenek az adminisztratív, kiszolgáló jellegű munkát végző, és a termelésben résztvevő dolgozók között, és ezáltal meggyorsítják a munkafolyamatokat.

A SOCAB átszerelhető falrendszerből kialakított csarnokiroda:

 • véd a por- és zajszennyezés ellen
 • segít hatékonyan kihasználni a rendelkezésre álló teret
 • az aktuális igényeknek megfelelően alakítható, ezért hosszú távon gazdaságosabb, mint egy gipszkarton fal
 • esztétikus megjelenésű, színeiben, stílusában illeszkedik a környezetéhez
 • a tömör és az üvegezett felületek aránya szabadon választható, így az irodából ki- és belátás igény szerint biztosítható
 • meglévő helyiségbe is beépíthető

Tömör irodai válaszfalak

Tömör, roncsolás nélkül átszerelhető irodai válaszfalainkat azoknak ajánljuk, akik hosszú távra terveznek. Szervezeti változások esetén, új irodába költözéskor, a meglévő iroda átrendezésekor SOCAB válaszfalrendszere megváltozott igényeinek megfelelően bármikor átalakítható, vagy akár bővíthető is.

Mindemellett a dizájn elképzelések terén is szabad kezet adunk Önnek: a SOCAB rendszer a színek, anyagok, felületképzések (pl. papírmentes vinyl tapétaborítás, különböző laminált felületek…), díszítőelemek végtelen számú variációs lehetőségét kínálja. Tömör és üveg válaszfalaink tetszőleges módon kombinálhatók egymással.

Válaszfalaink meglévő helyiségekbe, befejezett padló és álmennyezet esetén is beépíthetők.

Küldje el nekünk elképzeléseit álmai irodájáról – és mi megvalósítjuk azt!

Csarnokirodák válaszfalai, tömör irodai válaszfalak
referenciák
Axon Kábelgyár
kérjen tőlünk árajánlatot
tömör irodai válaszfalakra
ajánlatot kérek

Irodai paravánfalak

SOCAB irodai paravánfalak

A szerelt válaszfalak szerkezeti rokonai a paravánfalak (spanyolfalak), amelyek többnyire egyterű irodákban a tevékenységi körök vizuális elhatárolására szolgálnak. A hangelnyelő paravánfalakkal leválasztott irodaterületeken az íróasztalnál ülve biztosítható a szeparált, személyes tér a koncentrációt igénylő egyéni feladatokhoz, felállva viszont a zavartalan kommunikáció lehetősége biztosítja a csoportos munkához nélkülözhetetlen információáramlást, kollégák közötti személyes kapcsolattartást.

A SOCAB irodai paravánfalak legfontosabb jellemzői

 • falvastagság: 69 mm (alumínium kerettel: 77 mm)
 • alumínium vázszerkezet: RAL színskála szerint szinterezett vagy eloxált alumínium (cégszínek megjelenítési lehetősége az alumínium vázszerkezetben)
 • előregyártott kivitel esetén modul szélesség: 1 400 mm, magasság: 1 600 mm
 • önálló talpakon állnak, köroszlop közbeiktatásával több paravánfal bármely szögben egymáshoz is csatlakoztató, akár talpak nélkül is
 • egyéni méretű paravánfalak építése helyszíni összeállítással (paravánfalba integrált nyíló tömör- vagy üveg tolóajtó beépítése esetén a minimális belmagasság 2 125 mm)
 • egyszerű, gyors installáció a világítás, padló, álmennyezet, szellőzés, légtechnika, elektromosság megbontása, sérülése nélkül
 • a paravánfalak felülete lehet tömör (laminált, textil, papírmentes vinyl tapétával borított), egy rétegben üvegezett, két rétegben üvegezett (opcióként az üvegtáblák között reluxával), illetve ezek panelen belüli kombinációja
 • alsó kábelcsatorna beépítése esetén egyszerű kábelezési lehetőség

 

Irodai paravánfalak
referenciák
Peugeot M5
Knorr Bremse
kérjen tőlünk árajánlatot
paravánfalra
ajánlatot kérek